Portréfestés

Az ember mindig is igényelte, hogy megörökíttesse önmagát és szeretteit, illetve rögzítse élete szép pillanatait az utókornak. A művészettörténetben a portréfestés egészen az ókorig nyúlik vissza, a reneszánsz, németalföldi stíluskorok óta pedig bővelkedik jómódú megrendelők portréiban. Az előkelőket “sztárfestők” szolgálták ki, akik cserébe megbecsülést és státuszt kaptak. A művészek önarcképekkel biztosították az utókornak, hogy arcukat is ismerjük.
A művészi portré feladata nem elsősorban az, hogy lemásolja a látványt vagy hiperrealizmusra törekedjen, hanem az, hogy a művész festői eszközeivel ábrázolja, visszaadja a modell személyiségét, hangulatát, jellemző környezetét, a társadalmat, korszakot, amiben él(t).
A portré általában nem nagyobb életnagyságnál. Az ábrázolás lehet egész alakos, térdkép, fél alakos, mellkép, illetve fejkép. Az arcot ábrázolhatjuk szemből (en face) vagy oldalról (en profil), illetve oldalról különféle arányban úgy, hogy több vagy kevesebb látsszon a másik arcélből.
A művész, ha személyesen is ismeri a modellt, az még nagyobb elmélyülést tesz lehetővé és még inkább bele tudja vinni azt a plusz, amelytől megelevenedik az alkotás, de ez nem feltétele az igényes festménynek.
Egy jól sikerült portrékép nemcsak az ábrázolt személynek, hanem leszármazottainak is boldog pillanatokat fog okozni!

Hogyan készül egy portrékép?

Szükség van hozzá egy megfelelő méretű, jó minta fotóra. Egyeztetjük az egyedi elképzeléseket (pl. színvilág, háttér, stílus), illetve a méretet.
Az ár függ a mérettől, attól, hogy portré, illetve egészalakos-e a kép, részletgazdagságtól, stílustól is.
A vállalási határidő 2 hét, a száradás további 1 hét.
Meglepetésnek szánod? A hatás garantált!

Kérj egyedi árajánlatot most az űrlap kitöltésével!

A weboldalon cookie-kat használunk, a lehető legjobb szolgáltatások nyújtása érdekében. A weboldal további böngészésével jóváhagyod ezt.